Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Spontán - Az utolsó nyári péntek

Sziasztok! smiley

Hamarosan kezdődik a suli, elvégre augusztus 28-a van és már tényleg csak pár nap választ el minket az évnyitótól. 

Ez az utolsó péntek, amit még mi diákok ezen a héten nem vártunk annyira, mint tanév közben. De ahogy a Legyetek jók c. dal is mondja: Minden elmúlt, ennek is vége. Bár azért még három nap mindig itt van, hogy élvezzük a nyár hátralévő részét. Van, aki ilyenkor már elkezd tervezgetni a tanévre vonatkozóan és akad köztünk persze olyan is, akit különösebben nem érdekel, hogy nemsoká suli/vagy lehet, hogy pont ezért/ és minden fontosabb dolgot félretéve maximálisan próbálja megélni a nyári szünet utolsó napjait. TV, számítógép, haverokkal való lógás a városban, minden estére egy-egy buli stb. Én azt hiszem kicsit mind a kettő kategóriába tartozok, hiszen próbálom kiélvezni még a tengernyi szabadidőt és minden nap találkozok barátokkal, minden nap megnézek egy-két filmet de mind e mellett minden nap angolozok, törizek és verset elemzek. Valamint rendet raktam a sulis dolgaim között, bevásároltam és azt hiszem, elmondhatom magamról, hogy maximálisan felkészülve várom, vagy inkább csak elfogadom a szeptember elseje érkezését. 

Nem tudom, ki hogy szokott bevásárolni a sulira, minden esetre én a nyári szünet utolsó hetén szoktam elmenni füzetekért és írószerekért, bár ez idén nyáron másképp alakult, mert amíg én nyaralni voltam nagymamám/akinél lakok/bevásárolt nekem, mert talált olyan füzeteket, amikről tudta, hogy tetszeni fog nekem. Így tehát mikor haza értem, az íróasztalom tele volt cukibbnál cukibb baglyos holmikkal, amiket egyszerűen imádok. Viszont még így is ki kellett pótolnom a készletet, így mégis elmentem a héten vásárolgatni és meg kell mondja, elég rendesen feltankoltam postitekből és tollakból, mert hát azokból ugye sosem elég. Na meg persze a szövegkiemelő is kihagyhatatlan része a sulikezdésnek. 

A bevásárlás után persze a következő fontos teendő a szelektálás. Minden holmimat alaposan átnéztem és minden egyes táskánál, könyvnél stb elgondolkoztam azon, hogy van-e rájuk szükségem. Mivel rengeteg táskám gyülemlett fel hosszú évek alatt és felét nem használtam, így vannak eladó táskáim és persze könyveim is vannak eladóak. És ha már a könyveknél tartunk: megvan a teljes SZJG sorozat kalauzzal együtt, viszont csak az első és második része eladó, mivel a többire már találtam vevőt. Van eladó Akkor szakítsunk és Bábel és persze az SZJG kalauz. Ha valakit esetleg érdekelne valamelyik akkor keressen meg a Facebook oldalon, e-mailben, vagy Twitteren, a kezdőlapon minden elérhetőséget megtaláltok. Aki érdeklődik, a táskákról is küldök képet majd. smiley

Miután szelektáltam és sorra vettem a használatos dolgaimat, szépen rendbe raktam őket és azután ismét egy fontos teendő következett. Nekem minden tanév kezdete előtt legalább egy hétre van szükségem, hogy visszarázódjak a "normális" kerékvágásba, ami azt jelenti, hogy a nyári szünet utolsó hetében mindig egyre több tanulni valót veszek elő. Hétfőn és kedden még csak az angolt vettem elő. Azért ezzel kezdtem, mert ebben a tanévben előrehozott érettségit szeretnék tenni angolból és így nem árt, ha abból felkészültebb vagyok. Szerdán már az angol mellé hozzá raktam a történelmet, és ma már verset is elemeztem irodalom órára gyakorlás gyanánt. Hétvégére nem tervezek tanulást, bár ki tudja, hogy alakulnak még a napjaim wink

Szóval bevásároltam, szelektáltam és nagyjából visszaálltam a sulis időszámításba. Korán kelés, percre pontos időbeosztás stb. Most már csak egy dolog hiányzik, ami sajnos az utóbbi két hónapban elmaradt az életemből a nyaralások miatt, az pedig az, hogy meglátogassam barátnőmet és a beteg lovát, Pufit, akin régebben lovagoltam, de sajnos annyira megöregedett szegény, hogy egyáltalán nem lehet rajta lovagolni. Mégis kéthetente ki szoktam hozzájuk menni, beszélgetünk és viszek Pufinak répát, amitől mindig nagyon boldog lesz smiley Ma megyek ki hozzájuk, remélem nem jön közbe semmi se nekik, se nekem. 

Most pedig szeretnék pár tanácsot adni azoknak a diák társaimnak, akik szintén felkészülten szeretnék megnyitni az új tanévet, mit tehetnek meg ennek érdekében még az utolsó három napban. 

Először is, a füzet és írószer vásárlás fontos tényezője ennek a dolognak, de gondolom, ezen már mindenki túlesett. 

Tanácsolni tudom, hogy mindenképpen rakjatok rendet ti is az összes fiókotokban, szekrényeitekben, polcokon stb mert a nagy takarítások alkalmával biztos találsz valami apró kincset, ami örömmel tölt el, másrészt pedig ha elkezdődik a tanév, fontos lesz tudnod, hogy mit hol találsz, mihez hova kell nyúlni és ha éppen a tanuláshoz kell valami, akkor nem kell órákra félbeszakítanod a tanulást a keresés miatt, hanem csak egyszerűen előveszed és már folytathatod is a tanulást különösen hosszabb ideig tartó megszakítás nélkül. 

Utolsó tanácsom pedig, hogy ne az első dolgozat előtt keljen belerázódnod a folyamatos tanulásba, azt ajánlom, már most kezdd el olvasgatni a tavalyi vázlataidat. Nem kell annyira komolyan venni, mint tanév közben, de nem árt kicsit átolvasgatni a régebbi vázlatokat smiley

Detti smiley

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.