Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hogyan vezesd le a doga, vagy felelés előtti idegességedet

2015.08.02

Mi, diákok pontosan tudjuk, mennyire nehéz minden nap korán kelni, 100%on teljesíteni hét, nyolc órában mikor dolgozat dolgozat hátán gyülemlik fel egyik napról a másikra és még nehezebb túlélni azt a pillanatot, mikor rájövünk, hogy a tanárok több dogát akarnak velünk íratni, mint ahány tárgyat egyáltalán tanulunk. Ezért most megosztok veletek néhány gondolatot, melyeknek reményeim szerint jó hasznát veszitek.

1; Hogyan vezesd le a doga vagy felelés előtti idegességedet?

Fontos kérdés, hiszen a stressz és az idegeskedés egyértelműen rossz hatással van a teljesítményre. Hiába tanulsz egy adott dogára vagy felelésre akár órákat, ha óra előtt rád tör az izgulhatnék. 

Először is javaslom, hogy ne azon nyavajogj, hogy semmit nem tudsz, mert igenis tudod. Igyál egy kis vizet az óra előtt és még ha úgy érzed, hogy nem is tudsz semmit, igenis hasznos, ha a tíz perces szünetben átolvasod legalább a vázlatodat.

Ne kezdj barátokkal beszélgetni, mert akkor csak elterelődik a figyelmed és mire becsöngetnek, még idegesebb leszel, de ezúttal magadra fogsz haragudni amiért nem nézted át az anyagot és elhiteted magaddal, hogy semmit sem tudsz. Hidd el, így van, saját tapasztalat.

Tehát a lényeg: 

1; Ne nyavajogj

2; Igyál vizet

3; Ne beszélgess

4; Nézd át az anyagot

 

Sok sikert a dolgozatokhoz :)

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Ezek tanácsok?

Cicaa,2015.08.10 20:15

Bocs de ezek mik? Tanácsok? Nem azok ezeket még én is tom pedig fiatal vok