Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


1. rész - Váratlan látogató

2015.08.07

A Kováts család vidéken egy hatalmas birtokon él. A család termőföldeket ad ki, versenyre edz lovakat és egy szállodát is működtet.

A család legfiatalabb tagja a 20 éves Kováts Lilla, aki a szálloda vezetője. Egy keddi napon, kora reggel, mikor Lilla még aludt, valaki hangosan kopogtatni kezdett az ajtaján, mire felébredt. Felült az ágyán és egy hatalmas ásítás kíséretében nagyot nyújtózott. 

- Gyere be! - kiáltott, majd kikelt az ágyból és belelépve bolyhos mamuszába, megigazította a sok forgolódástól összegyűrődött lepedőt és összehajtotta a takarót, amit a gondosan megigazított párnákra helyezett.

- Jó reggelt hugi! - lépett be az egyszerű berendezésű szobába Lilla egyik nővére, Juli - Tisztában vagy vele, mennyi az idő? - kérdezte Juli, miközben becsukta maga mögött az ajtót.

- Miért? - kérdezett vissza Lilla, miközben egy fehér színű virágmintás ágytakarót terített az ágyára.

- Egy óra múlva megérkeznek a vendégeink - ült le Juli húga íróasztalához egy egyszerű faszékre.

- Már hat óra?! - kérdezte Lilla szemeit dörzsölve, majd az íróasztala felett elhelyezett négyzet alakú kagylós faliórára pillantott, mely római számokkal mutatta az időt - Te jó ég! - kiáltott fel, majd magára kapta a köntösét és a konyhába sietett. Juli utána ment - Iszok egy bögre kávét aztán gyorsan letusolok. Megtennéd, hogy addig mindenkit a nappaliba hívsz? - kérdezte Lilla nővérét, miközben a modern berendezésű konyhában egy COFFE feliratú bögrébe előre lefőzött feketét töltött magának, mely annyira friss volt még, hogy gőzölgött, majd belekortyolt és nővére felé fordult.

- Persze, segítek, de ne kapkodj! - látta el tanáccsal Juli egyetlen húgát, majd elment, hogy mindenkit a nappaliba hívjon. 

Miután Lilla megitta a kávét, sietve letusolt és felöltözött, a nappaliba igyekezett, ahol már mindenki várta.

- Jó reggelt mindenkinek! Köszönöm, hogy itt vagytok - lépett be Lilla az elegánsan  berendezett nappaliba.

- Jó reggelt! - köszönt vissza a család többi tagja Lillának, aki az egyik karosszékben ült a többiekkel szemben.

- A Hajnal család 20 percen belül megérkezik és addig még sok a megbeszélnivaló - kezdte a szokásos reggeli megbeszélést Lilla, amit mindig más vezet le. Ezen a napon Lillán volt a sor - Első kérdés: a városi általános iskolából tegnap este érkeztek a diákok. Körbe kéne őket vezetni a birtokon. Megmutatni nekik az állatokat, a legelőket, a lovagló pályákat és a kísérő tanárnő szeretné, ha az állatok körüli teendőket is megmutatnánk a diákoknak. Ki vállalja be őket mára? - kérdezte Lilla, majd végig nézett a társaságon. Mindenki a másikra nézett, senkinek nem volt kedve egy rakás kis diákkal tölteni a napot. Végül mégis gazdára talált ez a hálás feladat.

- Én bevállalom - szólalt meg Tomi, Lilla egyik unokatestvére, aki ezzel a kijelentéssel a nap hőse címet is elnyerte a család körében, így mindenki hálás pillantásokkal ajándékozta meg - De csak mára - jelentette ki határozottan Tomi.

- Rendben. A lovardánál kezdd a körbevezetést, úgy a legkézenfekvőbb - tanácsolta Lilla, majd rögtön rá is tért a következő témára - A Hajnal család nyaralni érkezik. Mint az itt nyaralókat általában, őket is körbe kell vezetni a birtokon. Tehetős család, jó vendégek, nekünk pedig az a célunk, hogy minél többet költsenek nálunk, de ez csak akkor lehetséges, ha jól bánunk velük. Kivételes bánásmódban kell őket részesítenünk. Aki mára bevállalja őket, egész héten foglalkoznia kell velük és más munkája nem is lenne a hétre - magyarázta tovább Lilla. Sokáig senki nem szólalt meg, mire Lilla reménykedve nézett mindig segítőkész nővérére, Julira.

- Nézs hugi, én szívesen elvállalnám, de ma jönnek az új bérlők és tudod, hogy a földek kiadását én intézem. Ez nekem mára egész napos meló sőt, holnap is jönnek új bérlők, nem tudom bevállalni - magyarázta Juli

- Oké, azt hiszem erősen létszám hiányban szenvedünk - jelentette ki elkeseredetten Lilla - Anya, mint mindig a szállodában főz, hiszen ő a főszakács. A bátyáim a városba mentek tápokért, apu Szellővel ment állatorvoshoz, nekem rengeteg munkám van a szállóval - mondta szomorúan, de az utolsó pillanatban eszébe jutott valami, pontosabban valaki és reménykedő tekintettel nagynénjére, Nórira pillantott. 

- Sajnos én sem tudom bevállalni. Az új lovainkat kell felkészítenem a jövőheti házi versenyre. Három napos meló - jelentette ki Nóri.

- Akkor nem tudom, mit csináljunk - temette tenyerébe arcát Lilla.

- Én bevállalom őket - jött a megmentő hang Lilla háta mögül, melyet a család legfiatalabb tagja azonnal felismert - Alexa?! - hitetlenkedett. Rég nem látott nővére most ott állt a nappali ajtajában két bőrönddel és egy hátizsákkal. 

- Igen hugicám, én vagyok - mondta örömteli mosollyal az arcán Alexa, a család rég nem látott tagja. Amerikába költözött egy éve és most azzal a szándékkal tért vissza, hogy haza költözik.

- Te vagy a mi megmentőnk - ölelte át nővérét Lilla meghatódva.

- Akkor lássunk is munkához! - állt fel Juli a kanapéról, aki nem nagyon örült nővére érkezésének. A nappaliból mindenki elindult a dolgára, csak a három lány ácsorgott még a szobában. Lilla, érezve, hogy kettesben kell hagynia nővéreit, ő is a dolgára sietett, hogy még elvégezze az utolsó simításokat a szállodában a vendégek érkezéséig.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.